Go to main content
Torstain täysitunnossa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista

Eduskunnan täysistunnossa torstaina oli lähetekeskustelussa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista. Keskustelun alussa sekä aloitteen kannattajat että vastustajat saivat puheenvuoronsa.

Keskustelun aloittivat aloitetta vastustaneet kansanedustajat Mika Niikko (ps.) sekä Pentti Oinonen (ps.). Niikko korosti puheenvuorossaan, että aloitteen läpimenon vaikutukset eivät ulottuisi vain samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen vaan myös adoptio-oikeuteen. Oinosen mukaan ehdotettua lakimuutosta perustellaan kestämättömin perustein ja totesi, että sukupuolineutraalin avioliiton vastustaminen ei ole takapajuista. Edustaja Peter Östman (kd.) puolestaan totesi avioliiton olevan pohjaltaan instituutio, jonka tehtävänä on lisääntyminen.

Tasa-arvoisen avioliittolain kannattajista ensimmäisen puheenvuoron piti kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.). Tynkkysen mukaan Suomen on aika liittyä tasa-arvoisen avioliiton hyväksyneiden joukkoon. Tynkkysen mukaan tasa-arvoinen avioliittolaki ei olisi keneltäkään pois ja että laissa olisi vain voittajia. Kansanedustajat Lasse Männistö (kok.) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) totesivat puheenvuoroissaan suomalaisten enemmistön kannattavan tasa-arvoista avioliittolakia.

Lähetekeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista käytiin loppuun torstain täysistunnossa. Keskustelun jälkeen asia siirrettiin eduskunnan lakivaliokunnan käsiteltäväksi.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista jätettiin eduskunnalle 13.12.2013.

20.2.2014 Share
Guided tours

Guided tours of the Parliament will begin again autumn 2017 after the renovation is finished.

Parliamentary services
Useful links