Go to main content
Torstain täysitunnossa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista

Eduskunnan täysistunnossa torstaina oli lähetekeskustelussa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista. Keskustelun alussa sekä aloitteen kannattajat että vastustajat saivat puheenvuoronsa.

Keskustelun aloittivat aloitetta vastustaneet kansanedustajat Mika Niikko (ps.) sekä Pentti Oinonen (ps.). Niikko korosti puheenvuorossaan, että aloitteen läpimenon vaikutukset eivät ulottuisi vain samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen vaan myös adoptio-oikeuteen. Oinosen mukaan ehdotettua lakimuutosta perustellaan kestämättömin perustein ja totesi, että sukupuolineutraalin avioliiton vastustaminen ei ole takapajuista. Edustaja Peter Östman (kd.) puolestaan totesi avioliiton olevan pohjaltaan instituutio, jonka tehtävänä on lisääntyminen.

Tasa-arvoisen avioliittolain kannattajista ensimmäisen puheenvuoron piti kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.). Tynkkysen mukaan Suomen on aika liittyä tasa-arvoisen avioliiton hyväksyneiden joukkoon. Tynkkysen mukaan tasa-arvoinen avioliittolaki ei olisi keneltäkään pois ja että laissa olisi vain voittajia. Kansanedustajat Lasse Männistö (kok.) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) totesivat puheenvuoroissaan suomalaisten enemmistön kannattavan tasa-arvoista avioliittolakia.

Lähetekeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista käytiin loppuun torstain täysistunnossa. Keskustelun jälkeen asia siirrettiin eduskunnan lakivaliokunnan käsiteltäväksi.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista jätettiin eduskunnalle 13.12.2013.

20.2.2014 Share
Guided tours

Guided tours for groups (6-25 people) are available from Monday to Friday from 9.00 a.m. to 4.15 p.m. (not during plenary sessions). The tours require prebooking. Further information >>

Parliamentary services
Useful links